19 Eylül 2015 Cumartesi

AFYONKARAHİSAR

AFYONKARAHİSAR

Afyon hep yol üstünde olan , geçerken mola verilen ya da kaplıcaları (termal) için gidilen ama gezilmeden dönülen bir yer çoğu kişi için. Kaymak, sucuk, lokum, mola mekanları, kaplıcaları ile hatırlanan Afyon'un kalesi, tarihi evleri, camisi ve çarşısıyla tanışmış olduk bu kez.

Karahisar Kalesi

Karahisar Kalesine dilek yeri gözüyle bakanlar varmış. Lütfen sadece kale olarak değerlendirelim :)


Kaleye çıkış yarım saat sürer dediler. Bu çıkışın  bir de inişi var dedik. Vakit ve şartlar gereği çıkmamayı uygun bulduk. Çıkmadığımız tek kale Karahisar Kalesi olarak tarihe geçebilir :)
Halk arasındaki bir inanışa göre  Karahisar Kalesine bir kez tırmanan  kişi 7 yıl Afyon'da kalırmış. :))) 



Tarihi evler bölgesi  

Kale çevresi eski Afyon diye tanımlanabilir. Tarihi evlerin bulunduğu sokaklar çok güzel. Bu sokaklarda yürümek çok keyifli...



















Çiçeklerle süslü pencere önleri



ULU CAMİİ

 Afyonkarahisar’ın en büyük camilerinden birisi olan Ulu Cami, Anadolu Selçukluları  devrinde(1272-1277) yıllarında Sahipata Nusretiddün Hasan tarafından yaptırılmış








Cami 40 ahşap direk üzerine oturtulduğu için 4o direkli cami adıyla da anılırmış.








Tarihi Bedesten Çarşısı binası 1914 tarihinde, Hacı Bekir Tiryaki tarafından Fransız mimara ve Ermeni bir ustaya yaptırılan Bedesten Genç Dönem Osmanlı yapılarındanmış.


Afyon çarşısından kale görüntüsü

ve atlılar :)  bu neyin nesiydi anlamadık ama fotoğraflamayı ihmal etmedim:))



Afyon'dan Denizli'ye doğru yol alırken Rüzgar türbinlerini gördük. Dizili bulundukları alana rüzgar tarlası adı verildiğini öğrendim :) İnternette biraz araştırınca Kuzey Denizinin Belçika açıklarında  denize bile yerleştirilen rüzgar türbini fotoğrafı gördüm.
Yüksekliğini merak ediyordum. Emin olmamakla birlikte en az  50 metre yüksekliğe sahip olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder