19 Eylül 2015 Cumartesi

DENİZLİ

DENİZLİ
Denizli bizi 39 derece sıcacık bir hava ile karşıladı. Arabadan indiğimizde yüzümüze vuran sıcak havayla açılışı yaptık. Öncelikle planımız açık bir  yemek mekanı bulmak olduğu için kebapçılar sokağına park ettik arabamızı ve başladık mekanlara bakmaya. 
Kocabaylar Kebap Salonu bir Vedat Milor mekanı
Bayram nedeniyle tercih edeceğimiz mekanların hepsi kapalıydı bu bölgede.



Saray Sofrası açık olup taksicilerden aldığımız tavsiye üzerine gittiğimiz bir mekan oldu.


bu fotoğraf Saray Sofrasının hemen karşısında yer alan dükkana ait. Kısa bir incelemede bulundum. :) 


Bayramyeri Camii

Bayramyeri Denizli'nin çoğunlukla en kalabalık yerlerinden biriymiş, bankaların büyük şubelerinin bulunduğu bir yer.Kebapçılarda burada yer alıyor. Kaleiçi bölgesiyle bence çok çok yakın.

Kaleiçi ise  Denizli'nin en eski dükkanlarının bulunduğu semt. Kaleiçinde bir kuyumcular çarşısı da bulunuyor.




Kebapçılar çarşısı karşımızdaki cadde :)

Meşhur Denizli Horozu... çok popüler...
boş bulmak kolay değil..herkes ona hayran:)

boş bulamayacağımız anlayınca benim bulduğum çözüm bu:) 
zoomlayarak fotoğraflamak :))


Denizli alt geçitleri çoook süslü..


veeee meşhur Denizli Gazozu ZAFER :)
web sitesinde yüzde yüz şeker kullandıklarını yazmışlar. Çok yorum yapamayacağım tadıyla ilgili. Çok meşhur o yüzden İzmir'e doğru yola çıktığımızda bir benzin istasyonundan aldım ..ve tatmış oldum merakım gitti :) 


Çamlık Parkı

İsteyene yürüyüş-koşu alanı, isteyene kitap okuma alanı, isteyene fotoğraf  çekim alanı, isteyene piknik -yeme içme alanı, çocuklara oyun parkı alanı..kısaca birçok kişiye hitap eden bir park..orman...çok beğendim...Denizli'deki en güzel yerlerden biri...Uğramanızı tavsiye ederim.






Pamukkale Üniversitesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi..çok büyük bir alana yapılmış büyük bir hastane. Bölge hastanesi gibi . Denizli için fazlasıyla büyük diye düşündüm ama vardır bir hikmet...
zaten geniş ferah temiz güzel olsun hastanelerin hepsi...


yazıyı bitirirken Denizli'yi beğendiğimiz, yaşanabilir, refah seviyesi yüksek şehirlerden biri olarak bulduğumuzu belirteyim. Kebabı, gazozu, suyu,  tekstil ürünleri, caddeleri, sokakları, şehircilik anlayışı ile bizden fazlasıyla geçer not aldı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder